10 geavanceerde zoektips Google

Wist je dat er maandelijks meer dan 1 miljard mensen een bezoekje brengen aan Google? Dat is bijna 15 % van onze wereldbevolking.. Wow! De meeste mensen gebruiken Google meerdere malen per dag. De kans is groot dat je Google gebruikt in de meest eenvoudige vorm, waarbij je enkele woorden intypt in de zoekbalk en de zoekopdracht net zo vaak wijzigt totdat je het juiste hebt gevonden. In dit artikel vertellen we graag wat praktische zoektips die je kunt gebruiken om meer uit Google te halen. Je kunt daarnaast ook onze LinkedIn, artikelen, Facebook, of Instagram in de gaten houden om elke dag je kennis bij te spijkeren over marketing gerelateerde onderwerpen.

1. Uitsluitingswoorden

Als je op Google op zoek bent naar inhoud over bijvoorbeeld online marketing, maar je wilt alle resultaten die de term adverteren bevatten, dan kun je het – teken gebruiken voor het woord wat je wilt uitsluiten.

Voorbeeld: online marketing – adverteren

2. Woorden in de tekst

Als je op zoek bent naar een webpagina waarin alle termen die je zoekt in een tekst naar voren komen, maar niet noodzakelijk naast elkaar, dan kun je het woord ‘allintext’ toevoegen. Na dit woord kun je de woorden of woordgroepen schrijven.

Voorbeeld: allintext: online marketing uitbesteden

3. Vergelijkbare woorden

Als je een woord in de zoekopdracht wilt opnemen, maar ook de resultaten die vergelijkbare woorden of synoniemen bevatten dan kun je hiervoor de ~ gebruiken.

Voorbeeld: “online marketing” ~ professional

4.  Woorddefinities

Als je snel de definitie van een bepaald woord of zin wilt opzoeken, dan kun je de term define: gebruiken. Als je op het megafoonpictogram drukt, dan kun je ook meteen naar de uitspraak van het woord luisteren. Ideaal!

Voorbeeld: definieer: online marketing

Woord-definieren-via-Google

 

5. Ontbrekende woorden

Als je een woord of twee bent vergeten uit een specifieke zin, songtekst of wat anders dan kun je * gebruiken als joker teken. Met dit teken kun je het ontbrekende woord in een zin vinden.

Voorbeeld: het * nacht (het is een nacht – Guus Meeuwis)

joker-woord-gebruiken

6. Nieuws op locatie

Als je op zoek bent naar nieuws op een bepaalde locatie, dan kun je locatie: gebruiken om in Google nieuws te zoeken naar verhalen die van die locatie afkomstig zijn.

Voorbeeld: marketing-locatie: Rotterdam

7. Rekenmachine

Als je een snelle berekening in Google wilt maken, dan kun je in plaats van de rekenmachine app openen, ook de uitdrukking in Google typen.

Voorbeeld: 487 * 1.02

8. Documenttypes

Als je op zoek bent naar resultaten van een specifiek document type, dan kun je filetype: gebruiken. Als je bijvoorbeeld alleen PowerPoint-presentaties wilt zoeken die gaan over online marketing, dan typ je het volgende in:

Voorbeeld: “online marketing” bestandstype: ppt

9. Vertalingen

Wil je eenvoudig een woord of zin vertalen van de ene taal naar de andere taal? Typ in: vertaal [woord] naar [taal].

Voorbeeld: vertaal chocolade naar het Engels

Chocolade-vertalen

10. Zoeken op een website

Als je op een website wilt zoeken naar specifieke inhoud die overeenkomt met een bepaalde zin, dan kun je Google gebruiken om op de site naar deze term te zoeken.

Voorbeeld: site: www.seocare.nl “evergreen content”

voorbeeld-evergreen-content

Heb je vragen over dit artikel of wil je dat we een artikel voor je schrijven? Stuur ons dan een berichtje of laat het weten in de comments.