Hoe start je met linkbuilding?

Het woord linkbuilding klinkt vaak ingewikkeld, maar eigenlijk is het niet meer dan het beheren, aanmaken, aanvragen en het verwijderen van links om je positie binnen de zoekmachines te verbeteren. Wanneer er bijvoorbeeld meerdere websites naar jouw persoonlijke website linken, dan gaat de autoriteit en de bekendheid van je website omhoog. Zo kun je meer vertrouwen opbouwen en zul je uiteindelijk beter scoren in de zoekresultaten. In dit artikel geven we je graag tips hoe je het beste kunt starten met linkbuilding. 

Je kunt daarnaast onze LinkedIn, artikelen, Facebook, of Instagram in de gaten houden om elke dag je kennis bij te spijkeren over relevante onderwerpen. We geven je de beste tips en tricks die voor ons uitermate goed werken, zodat je al onze fouten niet hoeft te maken. Laten we starten!

Laten we allereerst kort stilstaan bij de reden waarom je moet starten met linkbuilding. Dat is simpel: door zowel interne als externe links naar je website te hebben verbeter je gratis vindbaarheid. Google denkt dan namelijk dat er een goede reden is dat er wordt doorverwezen naar die pagina, waardoor je uiteindelijk een hogere positie in de zoekmachines kunt behalen. Een hogere positie leidt tot meer verkeer en uiteindelijk meer omzet. Win-win dus!

Stappenplan start linkbuilding 

1. Vraag om reviews in de bekende kring 

Zodra je aan de start staat van linkbuilding kun je allereerst vragen aan bijvoorbeeld eerdere klanten waarvoor je hebt gewerkt of ze een stukje op hun website willen plaatsen over je bedrijf. Heb je bijvoorbeeld een prachtige beton-ciré muur aangebracht, vraag dan om een artikel met een linkje of vraag om een recensie nadat je een dienst aan deze klant hebt geleverd. We begrijpen ook dat niet elke klant de tijd wilt nemen om een uitgebreide blog te schrijven, dus je zou ook zelf het artikel met linkje aan kunnen leveren waarbij het bedrijf het alleen nog maar op de website hoeft te plaatsen. 

2. Ontdek geschreven artikelen zonder link

Wist je dat je eenvoudig online kunt achterhalen of er een artikel over jouw bedrijf is geschreven zonder dat daarbij een link is gebruikt? Via de tool a Unlinked Mentions Finder kun je simpel achterhalen of iemand iets over jou heeft geschreven op het internet. Mocht dit het geval zijn, dan is het aan jou om contact op te zoeken met de desbetreffende partij om te vragen of ze er een link in kunnen verwerken. 

3. Gebruik je social media kanalen 

Niet alleen artikelen op een website zijn links waarbij je een hogere positie in Google kunt krijgen, ook social kanalen maken hier onderdeel van uit. Dit zijn namelijk ook gewoon links naar je website. Denk hierbij aan: Youtube, Facebook, Instagram of Linkedin. Volg je SEOcare ondertussen al op de verschillende kanalen? Daar krijg je enorm veel tips om als bedrijf te kunnen groeien. 

4. Website linken op verzamelwebsites  

Een andere handige tip is om je website toe te voegen aan diverse grote verzamelwebsites zoals bijvoorbeeld openingstijden.nl of detelefoonboek.nl. Dit zijn sites waar je eenvoudig de gegevens van je bedrijf en website kunt achterlaten. Helemaal gratis. 

5. Gebruik je huidige netwerk

Je kunt het ver buiten de deur zoeken, maar dit hoeft natuurlijk niet. Ook in je huidige netwerk kun je gemakkelijk resultaten behalen. Zo kun je bijvoorbeeld de klusjesman die je altijd inhuurt als klusbedrijf vragen of ze wat willen schrijven over jullie (goede) samenwerking. 

  • Wist je dat je ook heel gemakkelijk is om het linkprofiel van je concurrenten te bekijken? Via de tool seoreviewtools kun je eenvoudig deze links zoeken en ook zelf aanmaken en/of aanvragen. Succes!

 

Heb je vragen over dit artikel of wil je dat we een artikel voor je schrijven? Stuur ons dan een berichtje of laat het weten in de comments. 

1 reactie

  1. Backlinks kopen? – Seocare op 25 augustus 2020 om 07:02

    […] Nog geen kennis van Linkbuilding? Lees dan hier hoe je moet starten met Linkbuilding! […]

Laat een reactie achter