Backlinks kopen?

Wil je graag op plek 1 staan in Google bij een bepaalde zoekvraag? Dan ben je niet de enige. Er zijn misschien wel tientallen of honderden bedrijven die precies hetzelfde willen met hun website. Hoe zorg je er dan nu voor dat jouw bedrijf de eerste plek krijgt? Daar zijn backlinks voor. Hoe meer websites naar je website verwijzen, hoe populairder je bent voor de indexering van Google. In dit artikel vertellen we waarom je juist wel of niet backlinks moet kopen en hoe dit in zijn werk gaat. Vergeet je ons niet te volgen op onze socialmediakanalen?Via LinkedIn, artikelen, Facebook, of Instagram kun je elke dag je kennis bijspijkeren over marketing gerelateerde onderwerpen.

Backlinks checken

Hoe kom je er nu achter hoeveel backlinks naar je website verwijzen? De meest objectieve bron om backlinks te checken is via Google Search Console. Hierin zie je niet alleen het aantal backlinks, maar ook vanuit welke pagina’s je de meeste links ontvangt. Daarnaast kun je checken welke pagina’s op je website de meeste backlinks hebben en welke anchortekst er wordt gebruikt om naar je website te linken.

Nog geen kennis van Linkbuilding? Lees dan hier hoe je moet starten met Linkbuilding!

Het kopen van backlinks

Is het verstandig om backlinks te kopen? Nee zeker niet! Vaak zijn de diensten waar je pakketten backlinks kunt kopen nooit kwalitatief goed. Je koopt vaak een pakket met backlinks van artikelensites die compleet uit duplicate content bestaan. (=dezelfde content op verschillende URL’s)

Vaak doen deze links meer schade toe aan je bedrijf dan iets goeds. Ze zullen op korte termijn voordeel leveren aan je bedrijf, maar het kan zijn dat je website na een korte tijd weer zakt in Google of helemaal verdwijnt uit de indexering. Zonde dus!  Je kunt er wel voor kiezen om een bedrijf in te huren die voor jouw aan Linkbuilding doet. Bedrijven bieden hierin vaak pakketten aan om je totale SEO te boosten.  Deze bedrijven zullen dan andere websites benaderen om aan linkruil te doen.

RSS-Feed externe websites

De term RSS staat voor Really Simple Syndication en is een makkelijke manier om op de hoogte te blijven van nieuws op sites of je favoriete blogs. Als je zelf meerdere websites hebt, kun je ook gebruikmaken van een RSS-feed om automatische backlinks naar de meeste recente artikelen te plaatsen.

Voorbeeld-RRS-feed

Voorbeeld-RRS-feed

Wist je dat iedere WordPress website automatisch een RSS-feed genereert van alle blogberichten? Je kunt ook in WordPress een externe plug-in downloaden. Enkele plug-ins:

Voordelen RSS feeds

  • Je bespaart zoektijd, omdat je automatisch een melding krijgt bij nieuwe berichten. Zo hoef je dus niet meer alle websites af te gaan om te kijken of er nieuws is.
  • RSS-feeds hebben geen last van spam. Je bepaalt namelijk zelf van welke website je welke informatie ontvangt.
  • Vaak kun je in de meeste RSS-readers zelf artikelen bewaren en doorsturen via social media
  • Je krijgt een snel overzicht van informatie binnen je interesses.

Heb je vragen over dit artikel of wil je dat we een artikel voor je schrijven? Stuur ons dan een berichtje of laat het weten in de comments.