Kennis verbreden met Skillshop van Google

Als online marketeer is kennis over Google Ads en Google Analytics erg handig om te hebben. Je kunt je kennis bijspijkeren door handige marketingboeken zoals bijvoorbeeld “The positive Sum Game” of “Worlds of Wonder” te lezen, maar je kunt ook via Google gratis certificaten behalen. Als je een goede Google Ads specialist wil worden, dan zijn onderstaande trainingen zeker een aanrader. Je kunt daarnaast ook onze LinkedIn, artikelen, Facebook, of Instagram in de gaten houden om elke dag je kennis bij te spijkeren over andere gerelateerde onderwerpen.

Skillshop Google

Via Skillshop van Google kun je met professionele tools leren hoe je de basis van Google Ads (en andere onderwerpen) kunt toepassen. Met diverse video’s, oefeningen en examens kun je verschillende niveau’s behalen. Het is een compleet trainingscentrum voor iedereen die kennis en waarde wilt vergroten door diverse trainingen.

In de trainingen komen zowel marketingstrategieën als product tactieken aan bod. Er worden zowel casestudy’s als bedrijfsscenario’s besproken, zodat je praktische kennis opdoet die je meteen kunt toepassen.

Maar welke cursussen zijn er nu eigenlijk?

Skillshop-Google-voorbeeld

Google Ads

Google Ads Search – duur: 3,7 h

Je kunt een certificaat behalen door kennis te verwerven over de basisprincipes van campagnes in het zoeknetwerk van Google.

Google Ads Display – duur: 2,6 h

Je kunt een certificaat behalen voor Google Ads Display-certificering door aan te tonen dat je weet hoe je effectieve display-advertenties moet gebruiken om marketingdoelen te bereiken.

Google Ads Measurement – duur: 4,7 h

Je kunt een certificaat behalen door aan te tonen dat je in staat bent de prestaties van Google Ads-campagnes te meten en te optimaliseren.

Shopping advertenties – duur: 3,1 h

Je kunt een certificaat halen voor Shopping-advertenties door aan te tonen dat je in staat bent producten aan kopers te koppelen in elke fase van het aankooptraject.

Google Ads apps – duur: 2,8 h

Je kunt een certificaat behalen door aan te tonen dat je in staat bent App-campagnes met marketingdoelen te maken en te optimaliseren.

Verschillende-zoekmanieren-Google

Skillshop biedt niet alleen Google Ads-trainingen, maar ook trainingen voor de Google-productgebieden hieronder:

 • Analytics Academy
 • Google Digital Academy
 • Waze
 • Android
 • Google for Education
 • Google Mijn Bedrijf
 • Google Marketing Platform
 • Authorized buyers
 • Google Ad Manager
 • Google AdMob

Deze trainingen kun je hier vinden.

Voordelen Skillshop

 • Door het behalen van een certificaat kun je je kennis voor een bepaald vakgebied aantonen. Je kunt zo je huidige en mogelijke klanten laten zien dat je een gecertificeerde online advertentie professional bent. Je kunt het certificaat ook afdrukken.
 • De Google Ads-certificeringen zijn beschikbaar in 22 talen. Zo kun je dus ook de training in het Engels of een andere taal volgen. Ideaal!
 • De Google Ads-certificering blijft één jaar geldig. Na dit jaar moet je opnieuw een certificering assessment afleggen voor het productgebied. Op deze manier kun je je certificering verlengen.

Heb je vragen over dit artikel of wil je dat we een artikel voor je schrijven? Stuur ons dan een berichtje of laat het weten in de comments.