Hoeveel woorden moet je op je pagina schrijven voor goede SEO?

Hoeveel woorden moet je nou eigenlijk schrijven voordat Google en andere zoekmachines zoals Bing en Yahoo je pagina goed vinden? Hoeveel woorden kan een pagina maximaal bevatten? Wist je dat er een minimaal aantal woorden wordt aangeraden?

Een goede vuistregel is: 300 woorden is ideaal, 150 woorden is het absolute minimum aantal woorden.

Maar,

de inhoud van je artikel is belangrijker dan het aantal woorden! Als jij in minder dan 300 woorden kunt uitleggen wat je wilt, is het beter om minder woorden te schrijven dan je teksten aan te vullen met onzin. Daarom is het ook een vuistregel!

Onthoud het volgende: Hoe meer relevante tekst jij kunt schrijven over het onderwerp, hoe beter. Echter is het belangrijker om je lezer te boeien dan je favoriete zoekmachine, want zoekmachines kunnen je artikel niet delen met bekenden, terwijl mensen dat wél kunnen! En hoe zorg je ervoor dat mensen je artikel delen? Door interessante inhoud te schrijven!

Okay, terug naar het aantal woorden wat je per artikel zou kunnen schrijven zodat deze goed geïndexeerd kan worden door Google, Bing en overige zoekmachines.

Hoe controleer je eenvoudig hoeveel woorden jouw tekst bevat?

Er zijn op het internet talloze resources te vinden waarmee jij eenvoudig en snel het aantal woorden op een webpagina kunt testen. Hieronder vind je een lijstje met, volgens ons, de handigste tools voor het tellen van het aantal woorden op een webpagina.

Gebruik je WordPress? Dan zit er een ingebouwde woorden teller onderaan de tekst editor, zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien.

Eenvoudig het aantal woorden tellen van je tekst in WordPress

Eenvoudig het aantal woorden tellen van je tekst in WordPress.

Werken deze tools om het aantal woorden te tellen goed?

Deze tools zijn allen door ons getest en goed bevonden. Natuurlijk kun je deze tools gebruiken zonder dat je je eerst hoeft te registreren. Hierdoor is het eenvoudig om het aantal woorden te tellen op jouw webpagina! Dit werkt ook prima voor product beschrijvingen en categoriepagina’s op je website.

Wat als ik geen 300 woorden kan bedenken voor mijn pagina?

Het kan natuurlijk voorkomen dat het niet goed uitkomt om 300 woorden te schrijven, of dat een tekst eenvoudigweg niet langer is dan hij is. In dit geval kun je een aantal dingen doen.

  • Je kunt het zo laten, met als gevolg dat je een pagina op je site hebt die iets mindere performance heeft dan andere pagina’s waar meer content op staat.
  • Ook kun je ervoor kiezen wat meer afbeeldingen toe te voegen aan je tekst en hiervan goed en uitgebreid de alt-tekst en title-tag in te vullen. Zo heb je niet direct meer tekst, maar vult het je tekst wel lekker op én je hebt een kans om een extra afbeelding te plaatsen, wat je SEO ranking ook weer ten goede kan komen.
  • Een andere manier om inhoud te vullen is door relevante inhoud op je website onder je inhoud te plaatsen. Bijvoorbeeld relevante andere inhoud bij het artikel wat je aan het schrijven bent.

Ideeën nodig om meer inhoud te schrijven?

De allerbeste manier om toch aan het minimum aantal woorden te komen is door eenvoudigweg meer inhoud te schrijven. Kun je echt niets bedenken? Vraag het aan een ander, of neem even een break van het schrijven en kom er later nog eens op terug. Geheid dat je dan betere ideeën hebt!

Onthoud: 300 woorden per pagina is een goede vuistregel. Meer is vaak, mits je leesbaar en interessant schrijft, nog beter. Maar heb je minder dan 300 woorden en toch prima omschreven wat je wilt schrijven? Dan kun je het beter zo laten.


Laat een reactie achter