Corona zorgt voor grote vraag naar saturatiemeters

Thuiszorgwinkel.nl bevestigd eigenhandig de cijfers van het CBS

Vorige week schreven we al dat sinds de uitbraak van het Coronavirus de omzet van e-commerce in zijn algemeenheid ongeveer 29% is gegroeid ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. In sommige sectoren is deze stijging velen malen groter doordat er niet alleen minder offline gekocht wordt, maar er ook nog eens grote vraag ontstaat naar bepaalde producten. Één van onze klanten van Thuiszorgwinkel.nl bevestigt dit tegen RTL Z.

De vraag is misschien wel 50x zo groot als normaal

Bij Bol.com zagen ze afgelopen periode dat de vraag maar liefst 17x zo groot was als één jaar geleden en de producten zijn bij zowel CoolBlue als Thuiszorgwinkel.nl al helemaal uitverkocht. Thuiszorgwinkel.nl verteld dat de vraag misschien wel 50x zo groot is als normaal. Ze ontvangen dagelijks veel telefoontjes over saturatiemeters, thermometers en andere apparatuur die belangrijk kan zijn in deze unieke periode.

Grote vraag en weinig aanbod

Indien je zelf nog op zoek bent naar saturatiemeters kun je het best de productpagina van Thuiszorgwinkel.nl goed in de gaten houden rond het einde van mei, want dan wordt er weer een nieuwe levering verwacht. Het is op dit moment voor alle zorgproducten aanbieders erg lastig om aan nieuwe voorraad te komen. Een andere speler Medipoint verwacht pas na half juni nieuwe leveringen.

Wat zegt het zuurstofpercentage nou precies?

Een longarts genaamd Leon van den Toorn van het Erasmus MC legt uit dat het onnodig aanschaffen van saturatiemeters leidt tot tekorten. De saturatiemeters zijn bedoeld voor mensen die al bekend zijn met longproblemen. Wanneer de producten dan al uitverkocht blijken te zijn, is dat heel vervelend voor de mensen die er het meest baat bij hebben.

Daarnaast wilt Van den Toorn benadrukken dat een laag zuurstofgehalte niet betekent dat je het Coronavirus hebt. Het hebben van een laag zuurstofpercentage is geen complete diagnose. Om te weten of je het Coronavirus hebt zul je een specifieke Coronatest moeten doen.

Het hebben van een laag zuurstofgehalte kan alleen een indicatie zijn dat er iets aan de hand is met de zuurstofopname door de longen.

Laat een reactie achter