Wat is een zoekmachine?

1 minuut om te lezen

Een zoekmachine is een computersysteem waarmee in een collectie van data gezocht kan worden. Een zoekmachine op het internet is een softwareprogramma waarmee het mogelijk is om online naar resultaten te zoeken van het wereldwijde web. Met een zoekmachine is het mogelijk om snel en doelgericht te zoeken naar de meest uiteenlopende resultaten. Heb je ooit wel eens wat gezocht op het internet? Dan is de kans heel groot dat je dat via een zoekmachine hebt gedaan. 99%+ van de mensen zoekt op het internet door gebruik te maken van een zoekmachine. Een enkele klassieker gebruikt hiervoor een naslagwerk of database.

Hoeveel zoekmachines zijn er in Nederland?

Er zijn, behalve Google, nog andere zoekmachines die gebruikt worden in Nederland. Misschien ken je ze wel, of gebruik je ze zelf?

* Voelspriet stuurt je voor het weergeven van de resultaten door naar Google. Flippy is dermate kansloos dat wij deze niet linken.

Wat is de bekendste zoekmachine?

De bekendste zoekmachine in Nederland is Google. Ook zijn er alternatieven zoals Bing, DuckDuckGo en Yahoo. Er zijn talloze grote en kleine zoekmachines te gebruiken op het internet, maar de meest populaire is Google. Het aantal gebruikers wat dagelijks gebruik maakt van Google voor het zoeken op het internet is gigantisch: Zo’n 70% van de mensen gebruikt Google voor het zoeken op het internet.

Hoe groot is het marktaandeel van Google?

Via onderstaande tabel is te zien hoe groot het aandeel van Google daadwerkelijk is. Samen met Google Afbeeldingen wordt er zo’n 92,5% van het marktaandeel beheerd door Google. De rest wordt opgesnoept door andere zoekmachines zoals Bing en DuckDuckGo.

Foto door Caio Resende op Pexels.

Laat een reactie achter

Jasper van der Meer

Online specialist met een grote interesse in online sales, customer journey optimalisatie, copywriting en data-driven marketing.

Volg ons op social media

Wil je meer berichten lezen?

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Meer

seocare-logo-wit

Adres

Westplein 12
3016 BM  Rotterdam

Visit us

Ben je al een winnaar?

Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 29 beoordelingen